27. heti polgárőr összefoglaló

.

2022.07.04-10. A 27. héten 16 fő polgárőrünk 5 szolgálatot látott el, ami 22 óra 00 percet tartott és 81 óra 00 percet jelentett szolgálati órában, mely idő alatt szolgálati gépjárművünkkel 233 kilométert tettünk meg és 4 esemény történt a mögöttünk álló héten!

Pénteken lakossági bejelentést kapott egyesületünk, miszerint olaj folyt ki az Óvoda utca egyik szakaszán, az úttest csúszós. Polgárőr járőreink a helyszínre mentek, ahol azt tapasztalták, hogy korábban egy autó csaphatta oda az olajteknőjét a fekvőrendőrön, így foltokban és elfolyva is volt olaj tapasztalható az úton. Járőreink a szertárban található abszorbenssel az úttest felszórását megkezdték. Időközben a balesetező is visszaérkezett a helyszínre, hogy homokkal szórja fel az elfolyatott olajat, így közös munkával a csúszós helyzetet megszüntettük.

Szombaton a Csali Csárda tulajdonosának kérésére több kóbor macskát is segítettünk befogni. Az előre egyeztetett pilisszántói címre vittük és adtuk át új gondozóinak a cicákat.

Szombat éjfél után nem sokkal a rendőrjárőr kérte polgárőr szolgálatunk segítségét, mert bejelentést kaptak a 112-es segélyhívón keresztül, hogy a Schuck Sörpatikából hangoskodás hallatszik. Polgárőreink a helyszínre mentek, ekkor a tulajdonos már a zárást készítette elő, a helyszínen tapasztaltakat átadtuk a rendőrjárőr felé, valamint kérésére tájékoztattuk a tulajdonost, hogy bejelentés miatt érkeztünk a helyszínre.

Vasárnap este kaptunk lakossági bejelentést, miszerint a Major utca egyik hétvégi házas telkéről füst száll fel, a szomszédok szerint nincs senki a telken. Két szolgálaton kívüli polgárőr Kolléga érkezett a helyszínre, ahol a kapcsolatot a szomszédokkal felvették, a kapott telefonszám segítségével a telek tulajdonosával is sikerült felvenni a kapcsolatot. Megerősítésre került, hogy valóban senki nem tartózkodik a telken, polgárőreink a tulajdonos engedélyével a telekre bementek, a szomszédoktól kapott oltóvizek segítségével pedig eloltották az otthagyott tüzet. A lángolást feltehetően az erősödő szél szította újra, hiszen a telken korábban sütögetés volt. Polgárőreink tájékoztatták a tulajdonost a tűzgyújtási tilalomról és a szakszerű eloltás fontosságáról. A tulajdonos a telefonon keresztül köszönte meg beavatkozásunkat és a szomszédok odafigyelését is, mellyel feltehetően egy nagyobb, jelentős kárral járó tűzesetet akadályoztunk meg közösen. Mi is szeretnénk megköszönni az odafigyelést, melynek köszönhetően Pilisszentivánon kevés a hanyagság miatt keletkezett tűzesetek száma!

Köszönettel tartozunk polgárőreinknek, hogy ezen a héten is szabadidejüket a közbiztonságért áldozva látták el szolgálataikat Pilisszentivánért!

Pilisszentiváni Polgárőrség és Tűzoltó Egyesület

Nyomtatás