2022. szeptember 29. csütörtök, Mihály

Látogatóink száma: 2403105 (0)

 

Freiwillige Feuerwehr Marktleugast Vajdaszentiványi Tűzoltóság Freiwillige Feuerwehr Tettau

Egyeztetés füstérzékelőkről Pilisszentivánon

2022.06.28. Nyolc megye képviselői egyeztettek kedden Pilisszentivánon az MTSZ által szervezett kampány feladatairól, amely során füstérzékelők kihelyezése és tesztelése zajlik egy éven keresztül. A szervezetek képviselői a gyakorlati lépések megbeszélése után együttműködési megállapodásban rögzítették a feladataikat.

A Dobson Tibor tű. vezérőrnagy, az MTSZ elnöke köszöntötte a résztvevőket: Kristóf András urat a Bács-Kiskun Megyei Tűzoltó Szövetség, Virágh István urat a Csongrád-Csanád Megyei Tűzoltó Szövetség, Pákozdi Andrást a Győr-Moson-Sopron Megyei Tűzoltó Szövetség, Füzy Andrea asszonyt a Heves Megyei Tűzoltó Szövetség, Sörös Tibort a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Tűzoltó Szövetség, Schäffer Lászlót a Komárom-Esztergom Megyei Tűzoltó Szövetség, Szemerády Zoltánt a Nógrád Megyei Tűzoltó Szövetség, Bodnár Ferencet a házigazda egyesület elnökét és egyben a Pest Megyei Tűzoltó Szövetség képviselőjét.

Dobson Tibor ezt követően röviden ismertette a tűzmegelőzési célú kezdeményezés fő elemeit. Kiemelte, hogy a 700 darab tűzoltó készülék kiosztása csak a feladat egyik eleme, hasonlóan fontos ugyanis a kihelyezett készülékek felmérése, majd nyomon követése, valamint ezzel párhuzamosan egy országos reprezentatív felmérés készítése a lakosság tűzvédelmi ismereteiről, a tűzvédelemmel kapcsolatos nézeteiről. A három egységes feladatelem eredményei reményeik szerint a tudatosságban és a biztosítási viszonyban is megjelennek, lévén a Magyar Tűzoltó Szövetség mellett a MABISZ és a Füstmentes.hu támogatásával zajlik a lakástüzek és az abból eredő sérülések és halálesetek csökkentése érdekében ez a kampány.

Hajdú Márton, a Füstmentes.hu képviseletében elmondta, hogy a kampány feladatai közé tartozik még a lakosság tűzvédelmi tudatosságának felmérése mellett, egy évig a készülékek működési tapasztalatairól, a telepítés sajátosságairól is információk gyűjtése. A cél a lakosság tűzvédelmi ismereteinek bővítése és a lakástüzekből eredő sérülések, valamint károk csökkentése. Erre a legjobb partnerek a települések lakosait jól ismerő önkéntes tűzoltók, akik segíteni tudnak a felszereléshez szükséges ismeretek átadásában is.

A készülékek bemutatása és átadása, valamint az önkéntesek oktatásához szükséges anyagok átvétele után a résztvevő megvitatták a gyakorlati teendők lépéseit. Megegyeztek: több épülettípus (pl. emeletes épületek, panelházak) lakásait vonják be az akcióba. Így biztosítható, hogy széleskörű tapasztalatok gyűljenek össze az év során, amelybe egy fűtési időszak is beletartozik.

(forrás: www.tuzoltoszovetseg.hu)

Pilisszentiváni Polgárőrség és Tűzoltó Egyesület

Nyomtatás E-mail

Visit betroll.co.uk the best bookies

Felhőkép

Felhőkép

UV térkép

UV térkép

Széltérkép

Széltérkép

Hőtérkép

Hőtérkép