2023. March 23. Thursday, Emőke

Látogatóink száma: 2403270 (1)

 

Freiwillige Feuerwehr Marktleugast Vajdaszentiványi Tűzoltóság Freiwillige Feuerwehr Tettau

Riasztás balesethez a 10-es útra

2021.06.05. Szombaton délután 15 óra 38 perckor kaptuk az értesítést SMS-ben a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóságtól, miszerint a 10-es út 23 kilométerének környékén 2 autó ütközött, az egyik árokban van, ülnek benne és az eset résztvevője egy 9 személyes kisbusz is.

Az SMS-ből és az e-mailből kiderült, hogy az eseményhez a III. kerület 1-es fecskendője, valamint műszaki mentőszere lett riasztva, 3 perccel később azonban tűzoltóink is riasztást kaptak a helyszínre. 6 fővel vonult 1-es fecskendőnk a 10-es útra és a 24 órás polgárőr ügyeletet teljesítő Kollégáink is a helyszínre jöttek. Jelzett helyen egy korábbi baleset maradványait éppen mentő autómentőt találtunk, viszont kértük a polgárőr Kollégákat, hogy vizsgálják át Piliscsaba irányába az útszakaszt, hátha történt újabb baleset, amiről a bejelentést tették. Gyors átvizsgálást követően nem találtunk újabb balesetet, ez pedig egy nagyjából 3 órával ezelőtti eset utómunkálata volt, amihez nem kellett tűzoltói segítség. Ezt visszajeleltük a fővárosi műveletirányításnak, így a közben helyszínre érkező III. kerületi Kollégák már tudták, nincs hol beavatkozni. Az eseményre riasztott rendőri és mentő egységeket kértük, hogy forgassák vissza, nincs szükség a helyszínen senkire. Az autómentő a korábbi baleset utolsó gépjárművét vette éppen a platójára, ennek biztosításához polgárőreink a helyszínen maradtak, hogy segítsék a forgalom haladását váltakozni félpályán, valamint rövid időre teljes útzárral biztosítsák a mentést. A helyszínre riasztott tűzoltó egységek bevonultak állomáshelyükre.

Pilisszentiváni Polgárőrség és Tűzoltó Egyesület

Print Email

TÖKöltünk egy kicsit

2019.10.31. Ifjúsági csoportunk tagjai múlt hét pénteken TÖKöltek egy kicsit a foglakozás-vezetőkkel, köszönhetően a Vitamin Pont Pilisszentivánnak, akik kedvezményesen biztosították részünkre a Haloween tököket, melyet ezúton is köszönünk szépen!

Continue Reading

Print Email

Tájékoztató a Honeywell szén-monoxid (CO) vészjelzőkről!

Óvja meg családját a néma gyilkostól!

A lakosságot nem csak a tűz fenyegeti. A gyilkos szén-monoxid egyre gyakoribb veszélyforrás, a lakásokban, közintézményekben.
Az elmúlt időszakban végzett fogyasztóvédelmi vizsgálatok során tízből kilenc forgalmazott szén-monoxidérzékelő hibásnak bizonyult, így a forgalmazási engedélyét a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság visszavonta, megtiltotta.
Jelenleg Magyarországon szinte kizárólagosan csak Honeywell szén-monoxid vészjelzők szerelhetők fel. 

Continue Reading

Print Email

Visit betroll.co.uk the best bookies